Reval Folk küsis Sädelt, mida tähendavad talle Eesti ja tema kodu.

Säde: “Minu jaoks on olemas mitu kodu. Üks kodu, mis liigub minuga Ir-ritratt ta' Reval Folk.kaasa igasse maailma nurka, kuhu juhtun jääma peatuma natukene kauemaks. Uued tutvused, mis kujunevad sõpruseks. Uus koduuks, majad ja rajad, lõhnad ja maitsed, mis on ainult sellele paigale iseloomulikud.

Teine kodu on seal, kus on lapsepõlv ja perekond. Seda kodu kannan alati südames kaasas ja olen õnnelik, et mul on, mida kanda. See kätkeb endas nii palju, mida hetked mitmel pool maailmas võivad meenutada, kuid pole kunagi päris see, mis on kodus Eestis.

Mõlgutan neid mõtteid hommikuhämaras Viljandis ja jagan hetke, mis on nii soe ja tõeliselt rahulik. See ongi Kodu!”

 

 

 

Reval Folk küsis ka Gabbilt mõned küsimused

Sa oled olnud huvitatud ja mänginud rokkmuusikat. Kuidas sai Sinust folkmuusik ja kas Sinu sees elab veel ka rokkmuusik?

Jah. Kui inimesed küsivad, mis pilli ma mängin, siis vastan Ir-ritratt ta' Reval Folk.endiselt, et elektrikitarri. Olen koos rokkmuusikaga üles kasvanud ning kitarr ongi minu folkmuusika. Olen alati olnud huvitatud muusika kõigist erinevatest tahkudest. Mu vend viis mind pärimusmuusika festivalile, kui olin 16 aastat vana. Olin huvitatud, kuid sellel hetkel ma ei teadnud, et see on muusika, mida ma võiksin isegi mängida. Olin siis rohkem huvitatud sellest, kuidas integreerida pärimusmuusikat oma rokkmuusikasse. Oma rokkbändiga Mad Artwork tuuritades hakkasin aga rohkem huvituma sellest, kuidas tegelikult pärimusmuusikat hästi mängida ning seetõttu asusin ka Rootsi traditsioonilist muusikat õppima. Sellest ajast peale on juhtunud palju asju ning tänasel päeval olen täiskohaga pärimusmuusik, kes tuuritab mööda maailma ringi Fränderiga.

 

Kas Sa vahel ka oma kitarri mängid?

Jah, mängin. Mitte väga tihti aga olen selles endiselt päris hea.

 

Kes on rokkmuusikas Sinu suurimad inspireerijad, kes on puudutanud Sinu südant ning Sind endiselt mõjutavad?

Kõik suured albumid lähevad mulle korda, hoolimata žanritest. Kuna ma olen rokkmuusikaga üles kasvanud, siis seda olen lihtsalt kõige rohkem kuulanud. Seega, kui ma mängin või lugusid loon, on rokk mulle siiski suureks inspiratsiooniks.

 

 

Gabbi ja Säde kontsert Reval Folk küünlavalgel: Säde Tatar & Gabbi Dluzewski (EST/SWE) toimub juba 1. Detsembril kell 19 Vanalinna Muusikamajast. Ticketeri eelmüügis on pääsud soodsamad: https://goo.gl/ZY8uQn