2017. aastal käivitatud pärimusmuusika kontserdisari Reval Folk teeb teise hooaja avastardi 15. septembril kell 19.

Kontserdisarja eesmärk on tuua pärimusmuusika ja sellel põhinev autorilooming Tallinna ja andes seeläbi sügis-talvisel hooajal ka asises pealinnas toimetavatele inimestele võimaluse kohtuda oma päri(mu)solemusega. Teiseks eesmärgiks on inspireerida noori pärimuspille mängima ning sellest rõõmu tundma, korraldades suviti rahvusvahelist muusikalaagrit Reval Etno.

„Selle aasta programmis on oodata erilisi ja tähenduslikke kooslusi ja nende Eesti artistide ülesastumisi, kes on end nii Eestis kui ka mujal maailmas tõestanud kui oma ala meistrid! Samuti tahame sel hooajal esile tõsta Tallinnas ja Harjumaal tegutsevaid pärimusmuusika õpetajaid ning nende õpilasi. Lisaks soovime tähelepanu juhtida olulistele teemadele maailmas, mis meie hinnangul seda väärivad,“ sõnasid korraldajad Kadri Allikmäe ja Tuulikki Bartosik.

Kontserdisarja avasündmus on pühendatud puhtale maailmale ning samal päeval toimuvale, Eesti “Teeme ära” liikumisest alguse saanud üleplaneedilisele prügikoristuskampaaniale „World Clean-up day“, kus osaleb üle 150 riigi.   

Esimesel kontserdil astub Tallinna publiku Eesti-Walesi duo SILD (Sille Ilves ja Martin Leamon). Kuuleb nii kodumaise hiiu kandle ja väikekandle helisid, kui Eestis haruldast instrumenti – rataslüürat. Sissejuhatavateks esinejateks on suvel rahvusvahelises noortelaagris Reval Etno osalenud lapsed koos üllatusesinejaga.

Kokku on sügisesel hooajal plaanis 3 kontserti, mis on ka kingituseks Eestile ja Tallinnale meie riigi 100. sünnipäeva puhul.

Sündmus toimub Vanalinna Muusikamajas Tallinnas (Uus 16c). Õhtu lõpeb folgijämmiga, kuhu kõik huvilised on teretulnud oma pille musitseerimiseks kaasa võtma. Maja uksed ja kontserdil tegutsev kohvik „Koloniaal“ on sõpradega jutupuhumiseks avatud alates kella 18st. Lapsed leiavad kõrvapuhkamiseks tegevust õpetaja Oliver Kõrre seltsis Muusikamaja ülemisel korrusel.

Sügishooajal, 19. oktoobril toob Reval Folk koostöös MTÜ Fenno-Ugria Asutuse korraldatavate Hõimupäevadega Eestisse veel maailmakuulsa Soome akordionimängija Maria Kalaniemi, Mordva meesteansambli Toorama. 1. detsembril astub publiku ette Eesti-Rootsi duo Säde Tatar ja Gabbi Dluzewski.

Sügishooajal paitavad kontserdikülastaja kõrvu vaid ehedad (akustilised) helid.

 

LISAINFO:

Kadri Allikmäe

MTÜ Reval Folk

Kontsertide korraldaja

kadri@revalfolk.ee

GSM 537 477 04

www.revalfolk.ee

www.facebook.com/revalfolk

www.instagram.com/revalfolk

Kõigist sügisese hooaja plaanidest saab lugeda SIIN

Sündmus on Facebookist leitav SIIN

LÄHEMALT esinejatest ja kontsertist SIIN

Pildid esinejatest on leitavad SIIN